Diabetes 2

Hos Kost og kroppen får du hjælp til at bliver klogere på, hvad der sker i din krop, når du har diabetes 2 eller insulinresistens. Sammen finder vi frem til årsagerne til din nuværende tilstand.

Effekten ved at målrette kosten til din diabetes er at opnå et stabilt blodsukker over hele dagen og nedsætte dine symptomer som eksempelvis ledsmerte og træthed. Derudover ønsker vi at opnå eller opretholde en normalvægt samt at forebygge eller forsinke udviklingen af senkomplikationer.

Du vil med en kostplan til diabetes opleve, at din krop finder tilbage i balance, og øvrige udfordringer i kroppen vil regulere sig på plads.

Forstadierne til diabetes 2 kalder man for insulinresistens, og med en ændret livsstil er det muligt at opnå et vægttab og undgå sygdommen og eventuelt medicin.


Skal vi tage en snak om, hvordan man ved hjælp af en personlig kostplan kan nedsætte dine gener i forbindelse med diabetes?

Book en gratis intro samtale til alle nye klienter, hvor vi taler om dine muligheder og behandlingsforløb. 

diabetes-2 insulinresistens behandling symptomer kost

Hvordan finder du ud af, om du har diabetes 2?

Desværre er antallet af folk med diabetes stærkt stigende i de seneste år. Mange folk lever med en diabetes uden at vide det, fordi de slår symptomerne hen med alderdomstegn. 2/3 af de personer, der rammes med diabetes 2 vejer ofte 120% af deres idealvægt, men diabetes 2 rammer også folk, der ser slanke ud. I disse tilfælde kan deres levevis spille ind i form af, at de kan være det, man kalder tyndfed og måske inaktive.

Der er generelt 2 ting, der er med til at udløse en diabetes 2:         

 • Livsstil – indtagelse af fx forarbejdede fødevarer, junkfood samt fysisk inaktivitet     
 • Arv – op til 80% arvelighed, hvis begge forældre har diabetes

Mange går i årevis med en uopdaget diabetes, da symptomerne kommer snigende. Hvis du er i tvivl skal man søge læge – her vil du få målt dit langtidsblodsukker, som påviser om du har diabetes. Denne måling skal du have foretaget mindst 2 gange for at få diagnosen diabetes.

De mest almindelige symptomer på diabetes 2

 • Tørst 
 • Hyppig vandladning    
 • Kløe        
 • Infektioner i hud og slimhinder      
 • Kvalme  
 • Træthed  
 • Føle- og synsforstyrrelser        
 • Vanskelig heling af sår 
 • Dårligere almen helbredstilstand        
 • Vægttab

Diabetes 2 er ikke en kronisk sygdom, men det er op til dig, hvordan du ønsker at leve med sygdommen. Hvis du gennemgår en livsstilsændring og vælger en behandlingsform med kost i fokus, kan du mindske symptomerne i hverdagen og endnu bedre, så kan du i mange tilfælde spise dig ud af diabetes 2.

Med en sund kost, der stabiliserer dit blodsukker i løbet af dagen og motion, kan du komme rigtig langt og måske helt i mål og blive medicinfri (dette skal kun ske i samråd med din læge).

Der er ikke kun en vej, du kan tage i forhold til kostretningen, der findes flere forskellige muligheder, og jeg hjælper dig gerne med at finde den retning, der passer til din livsstil, vaner og ønsker. Selvom du har haft diabetes 2 i mange år, er det aldrig for sent at gå i gang med en livsstilsændring.

"En af de ting, der optager mig og især fascinerer mig er, at du faktisk kan spise dig fra en diagnose og selv tage styringen over dit eget liv."

Ønsker du en snak om din diabetes, og mulighederne for en behandlingsforløb centreret om kosten?

helle@kostogkroppen.dk – 40369903