Kost mod gigt

Med et behandlingsforløb hos Kost og kroppen undersøges, hvordan man via kost mod gigt kan påvirke din gigt i en positiv retning. Ledde- eller slidgigt er en af de hyppigste gigtformer. Uanset om du døjer med ledde- eller slidgigt, kan jeg hjælpe med at udforme et behandlingsforløb med fokus på kost mod gigt.

Leddegigt

Jeg hjælper dig med at finde frem til årsagen til den betændelsestilstand, der forekommer i din krop, der gør at leddegigt opstår. Derudover undersøger jeg, hvordan vi gennem kost mod gigt kan opnå en livsstilsændring, der kan mindske eller helt fjerne symptomer som bl.a. stivhed i kroppen, gigtknuder og ledhævelser. 

Slidgigt

Ved slidgigt hjælper jeg lige ligeledes med at blive klogere på, hvad du skal indtage af kost mod gigt og evt. tilskud for at reducere de smerter, ømme og stive led, du oplever i din krop. Gennem kost kan du bl.a. nedsætte smerterne, støtte dannelsen af ny bruskmasse og nedsætte tab af brusk, give bedre mobilitet og bevægelighed. nedsætte tab af brusk, give bedre mobilitet og bevægelighed.

kost mod gigt leddegigt slidgigt behandling af gigt

Leddegigt

Leddegigt er en inflammatorisk, autoimmun sygdom, der oftest sætter sig i håndled, fingrenes grund- og mellemled samt i tæerne. Men alle led kan blive ramt. Årsagen til leddegigt skyldes en ændring i dit immunsystem. Sygdommen giver ømme og betændte led samt træthed. Selvom sygdommen er alvorlig og kan gå ud over din bevægelsesfrihed, kan man i dag behandle sygdommen effektivt. Hos Kost og kroppen fokuserer vi som sagt på kost mod gigt, og hvordan man ved ændrede kostvaner kan mindske symptomerne på din gigt.  

Symptomer på leddegigt kan eksempelvis være:

  • Stivhed i kroppen om morgenen 
  • Mindst 3 hævede led
  • Hævelse mellem dine håndled og fingres grund- og mellemled    
  • Gigtknuder i huden
  • Symmetriske ledhævelser fx ét fingerled på begge hænder
  • Træthed, feber og vægttab
  • Nedsat bevægelighed 

Jeg kan hjælpe dig med at finde frem til årsagen til den betændelsestilstand, der forekommer i din krop, der gør, at leddegigt opstår. Sammen finder vi frem til en livsstilsændring gennem kosten og evt. kosttilskud, der mindsker eller helt fjerner symptomer som bl.a. stivhed i kroppen, gigtknuder og ledhævelser. 

Slidgigt

Slidgigt er en kronisk sygdom, en såkaldt degenerativ ledsygdom, hvor brusk og væv omkring leddene langsomt nedbrydes. Denne type gigt rammer oftest tommelfinger, storetå, hofte og knæ, men alle led kan blive ramt. Nogle mennesker mærker ikke noget til sygdommen, mens andre har daglige smerter, som påvirker funktionsevnen, mobiliteten og livskvaliteten. Sygdommen kan ikke helbredes, men der er behandlingsmuligheder, der kan lindre og støtte kroppen heriblandt kost.  

Symptomer på slidgigt kan eksempelvis være:

     

  • Smertende, hævede, ømme og stive led
  • Knasen og skurren i leddene
  • Følelsen af, at leddene indeholder grus 

Der kan være mange grunde til at slidgigt opstår fx overvægt, ensformigt arbejde gennem længere tid, en betændelsestilstand i kroppen, dårlig kost, nedsat motion med videre. 

Med et behandlingsforløb mod gigt kigger vi på det hele menneske og undersøger dine muligheder. Med specifikt rettet kost mod gigt samt eventuelt motion,

kan man i flere tilfælde lindre nogle af de symptomer, som gigt skaber. 

Jeg kan hjælpe dig til at blive klogere på, hvad du skal indtage af kost og evt. tilskud for at reducere de smerter, ømme og stive led, du oplever i din krop.

Gennem kosten og evt. kosttilskud kan du bl.a. nedsætte smerterne, støtte dannelsen af ny bruskmasse og nedsætte tab af brusk samt give bedre mobilitet

og bevægelighed.

helle@kostogkroppen.dk – 40369903