Om Kost og kroppen

Jeg hedder Helle Dahl Eriksen, og er kvinden bag Kost og kroppen. Jeg har i mange år interesseret mig for sundhed, kost og motion. I 2018 fik jeg muligheden, for at gøre noget mere ved min voksende interesse for kosten og påbegyndte min uddannelse som Klinisk Kostvejleder.


I løbet af mit uddannelsesforløb fik jeg øjnene op for, at jeg i virkeligheden slet ikke levede så sundt, som jeg troede.


Løbende og et skridt ad gangen, fik jeg omlagt min kost i forhold til min hverdag, ønsker og behov samt i det tempo, som jeg havde overskud til. Familien var med på ideen, uden at det hele gik op i broccoli.


En ting, som jeg prøver at efterleve hver dag

Er mit indtag af grøntsager, som jeg forsøger at holde på min. 500 gram. Det er faktisk lidt af en øvelse, så jeg starter med en greenie til morgenmad og prøver at følge op med grønsager og lidt frugt i løbet af dagen. Men jeg har også fundet frem til, at indtaget af grønsager ikke er nok. Hvert måltid skal bestå af gode fedtstoffer, energigivende kulhydrater og byggesten til kroppen i form af protein.


Jeg har nu efterhånden fundet frem til, hvad der fungerer for min krop og hvordan jeg skal sammensætte mine måltider, så jeg har energi i hverdagen og til min træning. Det var proces jeg skulle i gennem, men den har gjort, at jeg har fortaget en livsstilsændring, som gør, at dage, hvor jeg vælger, at spise lidt for meget sukker eller forarbejdede fødevarer, så finder jeg tilbage til min sunde livsstil og vaner.


Det at spise og optage næring er noget vi alle gør, for at leve

Men jeg har fået øjnene op for, at det der virker så simpelt, kan give nogle udfordringer, når man syntes, man lever sundt, men ikke kan tabe sig eller man har udfordringer med ens fordøjelse. Omstændigheder kan gå ind og blokerer for optagelsen af næringsstoffer og ønsket om en sundere livsstil. Jeg er dybt fascineret af, hvordan man gennem kosten kan spise sig til en sundere livsstil,

mere energi og endda ud af fordøjelsesproblemer og autoimmune sygdomme.


På et forløb hos mig, går vi sammen ind og kigger på din kost på nuværende tidspunkt. Det kan være små ting i din nuværende kost, der gør at et vægttab udebliver eller at en fordøjelsesgene hæmmer dig i hverdagen. Vi kigger på, hvad

du ellers har været i gennem af sygdomsforløb, der kan ligge til grund for de udfordringer du måtte have i din hverdag – alt er i spil og vi finder sammen frem

til en løsning.


Gennem min erfaring som personlig træner og Klinisk Kostvejleder, fik jeg i 2020 lysten til at starte op selvstændigt med mit firma Kost og kroppen.


Jeg er medlem af Forenede Danske Kostvejledere."Kost er et redskab til at føle sig godt tilpas i din krop med

de forudsætninger du har".

Investing Online

helle@kostogkroppen.dk – 40369903